U okviru 4. kola WWin lige BiH sastali su se Radnik Bijeljina i Velež, a konačan rezultat meča bio je 4:3 u korist domaćeg tima.

U 5. minuti utakmice, FK Radnik je poveo kada je Mehanović izveo precizan centaršut, a Pantelić glavom pogodio za 1:0. Ovaj gol je bio priznat, ali je uskoro uslijedila provjera da li je bilo nedozvoljene pozicije, koja je pokazala da sve bilo u redu.

Velež je brzo odgovorio i izjednačio rezultat u 14. minuti. Veliku grešku golmana Lakića iskoristio je Lauš, koji je ukrao loptu dok se Lakić pripremao za ispiranje i postigao gol za 1:1.

Nakon izjednačenja, u 16. minuti, Velež je imao dobru kontru koja je završila kornerom. Iz ovog kornera, Vehabović je centrirao, a Hrkać glavom prebacio loptu na drugu stativu. Halilović je odlično pratio akciju i glavom postigao gol za 1:2 u 17. minuti. Tako je Velež preokrenuo rezultat i poveo sa 1:2.

Nakon ovog gola Hadžikić je imao jednu grešku na golu Veleža koja nije kažnjena od strane Radnika, a onda je uslijdio jedan period igre gdje su obje ekipe imale nekoliko grešaka na terenu.

Mehanović je u finišu prvo poluvremena vratio Radnik na početak utakmice, sjajnim golom donio je svom timu izjednačenje, te se tako na pauzu otišlo sa 2:2.

Drugo poluvrijeme počelo je bez velikih uzbuđenja, sve do 54. minute kada je glavni sudija Todić pokazao na bijelu tačku za domaći tim. Sa linije penala bio je siguran Krajišnik koji je pogodio za novo vodstvo bijeljinskog tima.

U nastavku meč je dobio novi ritam, a već u 69. minuti domaći tim je došao do novog gola. U 69. minuti nakon jako loše reakcije odbrane Veleža, snašao se Janjić i glavom pogodio za 4:3. Merzić je osvježio ekipu sa dvije izmjene u gostujućem timu, a samo nakon što je proveo dvije minute na terenu Haskić se uspio upisati u strijelce. Igrao se 81. minut meča kada je Haskić pogodio glavom nakon centaršuta Jevtovića.

Posljednje minute meča nisu ponudile mnogo uzbuđenja, te je konačan rezultat susreta ostao 4:3 za domaći tim.

Radnik – Velež 4:3 (Pantelić 4′, Mahnović 45+1′, Krajišnik pen. 55′, Janjić 69′ – Lauš 12′, Halilović 17′, Haskić 81′)

Gradski stadion u Bijeljini. Glavni sudija: Todić Dragan (Doboj).

RADNIK: Lakić, Vasić, Janjić, Amidžić, Veljkić (Pekarić), Krajišnik, Maričić (Subašić), Jovanović (Antonijević), Silva (Nathan), Mehanović (Santrač), Pantelić.

VELEŽ: Hadžikić, Oreč, Hrkać, Mehremić (Savić), Šturm, Vehabović (Jevtović), Lohan, Halilović, Milak (Šikalo), Lauš, Mlinarić (Haskić).

Standings provided by Sofascore
Podijeli
Exit mobile version