Klub sa Pecare danas je ozvaničio dolazak dva nova fudbalera u svoje redove. Potpise su stavili Miroslav Iličić i Patrick Stanić.

Miroslav Iličić novi je napadač Širokog Brijega. Riječ je o igraču koji može pokriti sve tri napadačke pozicije, a najbolje se snalazi na poziciji centralnog napadača. 

S dvadesetšestogodišnjim Riječaninom dogovorena je dvogodišnja saradnja, a na Pecaru stiže iz redova poljske ekipe Podbeskidzie u kojoj je proljetos dijelio svlačionicu s Matejom Senićem.

“Drago mi je što sam došao u Široki Brijeg. Zahvaljujem glavnom treneru i njegovom stručnom štabu što su pokazali interes za mojim dolaskom. Vjerujem kako ću ispuniti njihova, a isto tako i svoja očekivanja. Klub ima svoje ambicije i ciljeve u novoj sezoni i siguran sam kako ih možemo ispuniti”, rezolutno je istakao novi napadač Širokog Brijega.

Nakon fudbalskih početaka u lokalnom Grobničanu, Iličić je prošao Rijekinu školu fudbala. Seniorsku karijeru počeo je graditi u dresu Orijenta 1919 s kojim je iz treće lige došao do kvalifikacija za plasman u prvoligaško društvo.

U klubu sa Sušaka zadržao se tri godine, a zatim je tokom karijere igrao za hrvatske prvoligaše Slaven Belupo i Istru 1961, slovenske prvoligaše Celje i Goricu te rumunskog prvoligaša Botosani.

Također, novi član Širokobriježana je postao i Patrick Stanić. On je pojačao odbranu Širokog Brijega. Dvadesettrogodišnji Ivankovčanin potpisao je dvogodišnji ugovor, a može igrati na pozicijama središnjeg defanzivca i lijevog bočnog igrača.

Prve fudbalske korake napravio je u Bedemu iz rodnog Ivankova, odakle je vrlo brzo prešao u školu fudbala vinkovačke Cibalije. U Cibaliji je igrao za kadetsku ekipu da bi u sezoni 2017./2018. prešao u juniorsku ekipu Osijeka. U seniorskoj karijeri igrao je za Cibaliju, Osijek II te prošle sezone za Zrinski iz Jurjevca.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam postao dio NK Široki Brijeg koji ima tradiciju i odlične navijače. S nestrpljenjem očekujem izazove koji me očekuju u ovoj sezoni i predan sam davanju svojeg maksimuma kako bih doprinio uspjehu tima”, kazao je Stanić i naglasio kako je dolaskom na Pecaru napravio iskorak u svojoj karijeri.

Podijeli
Exit mobile version