Sloga Doboj i Radnik Bijeljina remizirali su rezultatom: u generalnoj probi pred novu sezonu Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Sloga je na poluvremenu imala prednost pogotkom Dejana Milićevića, a Radnik je pogodak za izjednačenje postigao preko Đorđa Pantelića, a susret je okončan rezultatom 1:1.

Nakon utakmice, svoj komentar iste dao je trener Sloge Vlado Jagodić.

“Očekivano tvrda utakmica za generalku, vidite i sami da je i vrijeme imalo utjecaja na to. Izuzetno dobar teren je trebao biti inspiracija i jednoj i drugoj ekipi. Međutim, čvrsto, tvrdo od početka, sa mnogo prekida, nije se imalo nešto puno lijepog za vidjeti. Čak sam odustao od moje namjere da odigram ovo sa 16 igrača, na kraju sam u igru uveo i malog Delića i zamijenio sve igrače, jer Milanović nam je doživio težu povredu nažalost, vidjet ćemo šta snimak kaže. I njihov igrač Gavrić je u sudaru sa njihovim golmanom doživio povredu, tako da se ova utakmica mogla iskomplikovati malo više nego što smo i ja i kolega Đurić očekivali”, kazao je Jagodić na početku, dodavši:

“U svakom slučaju, svrha je ispunjena. Ja sam rekao, mi imamo širok izbor igrača, a izabrat ćemo sigurno one koji mogu najviše u ovom momentu. Malo sam zadovoljniji drugim poluvremenom, izuzev situacije u prvoj minuti, ne smijemo onako neoprezno napraviti penal. Imali smo rezultat, imali smo zamisao da u drugom poluvremenu mi malo iskontrolišemo igru i da mi pričekamo Radnik, njihovu grešku. Međutim, ta prva minuta je napravila egal rezultat i onda je logično da i jedna i druga ekipa žele pobjedu. Neriješen rezultat na kraju je realan, Radniku želim sve najbolje u prvenstvu, kolegi Đuriću isto tako. Radnik je sigurno klub koji treba da zadrži premijerligaški status kao i Sloga, i učinit ćemo sve da ispunimo naše osnovne ciljeve. Hvala navijačima odnosno gledaocima koji su došli da ovo isprate i nadam se da se vidimo u velikom broju na prvoj ligaškoj utakmici, a to je protiv Sarajeva u drugom kolu”.

Podijeli
Exit mobile version