Nogometaši Zrinjskog su u prvoj utakmici prvenstva BiH u okviru drugog kola Wwin lige u Gabeli protiv GOŠK-a ostvarili pobjedu rezultatom 1:4.

Već u prvom napadu na utakmici Plemići su poveli. Abdurahimi je u 28 sekundi pogodio, te odmah uzdrmao domaći tim. GOŠK-a je prvi put prijetio u sedmoj minuti, kada je Ikić šutirao sa dvadesetak metara, a Karačić je odbranio njegov udarac. Minut poslije pokušao je Tićinović sa 25 metara, ali lopta odlazi pored gola.

Nastavili su domaći napadati i pokušali su dva puta iz kornera, preko Lagundžije i Sipovića, ali nije bilo promjene rezultata. Nakon napada tima iz Gabela uslijedio je mirniji period utakmice, gdje se igrali između šesnaesteraca ekipa. Ipak u 37. minuti GOŠK je dolazi do izjednačenja, Lagundžija je ubacio, a Ikić pogodio malu mrežu Karačića za 1:1. To je ujedno bio i rezultat prvog dijela.

Na startu drugog poluvremena trener Ivanković napravio je dvije izmjene i osvježio svoju ekipu. Već u šestom minutu drugog poluvremena mostarski tim je došao do nove prednosti. Strijelac gola u 51. minuti meča bio je Tomislav Kiš. Samo deset minuta kasnije Mulahusejnović je povisio na 1:3, nakon sjajnog dodavanja Tičninovića.

Kada je izgledalo da će se utakmica mirno privesti kraju i da se rezultat neće promijeniti, nogometaši Zrinjskog su u 84. minuti izradili sjajnu akciju, a Antonio Prskalo je pogodio za konačnih 1:4.

GOŠK – Zrinjski 1:4 (Ikić 38′ – Abdurahimi 1′, Kiš 51′, Mulahusjenović 61′, Prskalo 84′)

Stadion Perica Pero Pavlović u Gabeli. Glavni sudija: Gedžić Darko (Brčko)

GOŠK: Milojević, Čoko, Lagumdžija, Šuta, Avrić, Kaćunko, Sipović, Mizić, Mandić, Gogić, Ikić.

ZRINJSKI: Karačić, Memija, Barišić, Jakovljević, Ivančić, Ramić, Abdurahimi, Tičinoivć, Kiš, Čuže, Mulahusejnović.

Raspored drugog kola WWin lige BiH:

Subota, 10. avgust:

Sloboda – Posušje 0:2

Velež – Željezničar 1:2

Nedjelja, 11. avgust:

Radnik – Široki Brijeg 1:1

GOŠK – Zrinjski 1:4

Ponedjeljak, 12. avgust:

17:30 Sloga – Sarajevo

Standings provided by Sofascore
Podijeli
Exit mobile version