Fudbaleri Zrinjskog su u zaostalom susretu trećeg kola WWin lige BiH savladali ekipu Radnika s 2:0.

Zrinjski stiže do vodstva u 23. minuti. Ćavar je ubacio iz kornera. Mulahusejnović se dobro snašao u toj situaciji. Pobjegao je napadač Plemića svom čuvaru i glavom zatresao mrežu gola tima iz Bijeljine.

Do kraja prvog poluvremena obje ekipe uspjevale su doći do protivničkog šesnaesterca, no realizacija je izostala.

U 74. minuti Mulahusejnović je još jednom pogodio mrežu, ali dosuđen je ofsajd. Izvršena je VAR provjera te je odluka donesena na terenu potvrđena.

Sjajnu priliku da dođu do izjednačenja gosti su imali u 82. minuti. Mehanović je uposlio Pantelića, koji bježi odbrani Zrinjskog. Šutirao je krilni napadač Radnika, no njegov pokušaj odlazi tik pored stative gola Zrinjskog.

Tim iz Mostara je potvrdio trijumf u posljednjim trenucima meča. Tri igrača su istrčala kontru. Ostali su potpuno sami ispred golmana Samurovića, a u konačnici, loptu u mrežu pospremio je Čamber.

Ovom pobjedom, izabranici Maria Ivankovića učvrstili su se na vrhu tabele. Prvi pratilac, ekipa Borca, za Plemićima kasni tri, a ekipa Sarajeva četiri boda.

Zrinjski – Radnik 2:0 (Mulahusejnović 23′, Čamber 90+4′)

Stadion pod Bijelim brijegom u Mostaru. Glavni sudija: Nihad Ljajić (Sarajeva).

ZRINJSKI: Marić, Ćorluka, Barišić, Mašić, Tičinović. Surdanović, Ćavar (Posavec), Ivančić (Savić), Malekinušić (Ćuže), Topić (Čamber), Mulahusejnović (Bilbija).

RADNIK: Samurović, Vasić (Sivac), Perišić, Krajišnik, Josipović, Gavrić, Mehanović, Maričić, Pantelić, Teodorović (Albijanić), Da Silva (Subašić).

Standings provided by Sofascore
Podijeli
Exit mobile version