Nogometaši Željeničara su protiv tuzlanske Slobode na Tušnju ostvarili pobjedu 0:1 u okviru takmice 4. kola Wwin lige BiH.

Nakon utakmice govorio je šef stručnog štaba Plavih Denis Ćorić.

“Prije svega čestitke momcima na svih 90 minuta. Stvarno jedna rovovska borba, ali kad se sagleda svih 90 minuta, mislim da je najrealnije nula bilo. Sloboda je imala dvije dosta dobre prilike, znali smo da će biti dosta teška utakmica na mišiće, a mi smo iskoristili tu jednu priliku i zabili gol. Imamo sad taj pobjednički mentalitet, ali evo iskoristit ću priliku da se zahvalim navijačima na podršci. Isto tako moram napomenuti što se tiče ljudi u klubu, predsjednika i uprave, koji danonoćno rade da dovedu Željezničar gdje mu je mjesto. Ovo je njihova, slobodno mogu reći pobjeda”, rekao je Ćorić, te dodao:

“Slobodi sve želim najbolje. Zaslužuju uz ovakav pristup večeras, zaslužuju puno više. Kolegi Marku želim sve najbolje. Mi smo večeras na mišiće dobili, to je nogomet idemo dalje.”

Sljedeće kolo Željezničar na svom terenu dočekuje Slogu.

“Poslije te utakmice, ide reprezentativna pauza. Evidentno je da su neki naši igrači istrošeni. Rekao sam dečkima da se dobro odmore, mogu proslaviti u autobusu i to je to. Dobro se odmoriti, pripremiti za utakmicu sa Slogom i to je to.”

Podijeli
Exit mobile version