FK Velež je putem zvanične klupske stranice ozvaničio još jedan transfer. U redove mostarskog premijerligaša stigao je Nikola Savić.

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Nikola Savić od danas novi igrač našeg Kluba.

Večeras je u Press Room-u stadiona “Rođeni” u prisustvu direktora Kluba Denisa Zvonića potpisan ugovor koji će ovog mladog odbrambenog fudbalera vezati za Rođene u narednoj sezoni sa mogućnošću produženja još jednu godinu.

Nikola Savić je rođen 12. februara 2001. godine u Beogradu. Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama Crvene Zvezde i prošao je cijelu školu ovog beogradskog tima zadržavši se 11 godina. Pored omladinskih selekcija Zvezde nastupao je još i za timove Super lige Srbije, IMT Beograda te Voždovca u dva navrata odakle dolazi u naš tim.

U prethodnoj polusezoni koje je proveo u dresu Voždovca, ovaj dvadesettrogodišnji stoper odigrao je 15 mečeva postigavši jedan gol. Najveći dio svoje karijere proveo je u timu IMT Beograd u koji je stigao upravo iz Voždovca 2021. godine, gdje se zadržao dvije i pol godine. Za ovaj beogradski tim, Nikola je odigrao 74 meča, upisavši se šest puta u listru strijelaca i zabilježivši jednu asistenciju.

U dresu Crvene Zvezde tima U19 nastupao je i u UEFA ligi prvaka za omladince, a sa ovom generacijom bio je i prvak Srbije u sezoni 2019/20.

Vrijedi svakako istaći da je novi fudbaler Veleža svojim kvalitetnim igrama u omladinskim kategorijama Zvezde skrenuo pažnju selektora, te dobio poziv za U17 selekciju Srbije.

Ovaj mladi odbrambeni fudbaler sigurno će pojačati konkurenciju u timu Rođenih i dati svoj doprinos, te nema sumnje da će odbrana Veleža i naredne sezone biti jedna od najboljih u ligi.

Nikola će se već sutra priključiti svojim saigračima na Kupresu, gdje naši fudbaleri obavljaju glavni dio priprema za nadolazeću sezonu.

Našem novom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u našem crvenom dresu.”, vaveli su u saopšetnju kluba.

Podijeli
Exit mobile version