Nogometaši Veleža pobijedili su 0:2 ekipu Širokog Brijega na obnovljenoj Pecari u meču trečeg kola Wwin lige BiH.

Za Široki Brijeg ovo je bila prva premijerna utakmica pred domaćim navijačima u novoj sezoni jer su u prva dva kola gostovali, prvo na Grbavici gdje su slavili sa 0:1, a zatim i u Bijeljini gdje su sa Radnikom remizirali 1:1.

Na samom otvaranju utakmice nije bilo prilika. Međutim, u devetoj minuti, nakon što je Oreč ubacio loptu u sredinu, Bagarić je loše reagovao i postigao autogol. Ova loša reakcija je dodatno naglašena lošim intervencijama golmana Širokog Brijega.

Nakon primljenog pogotka, fudbaleri domaćeg tima imali su nešto veći posjed lopte. Prvi igrač sa javnom opomenom na utakmici bio je vezista Veleža, Vehabović. Kožulj je izveo korner, ali jedan od fudbalera gostiju odlično je reagovao i izbacio loptu daleko od svog gola.

U nastavku je uslijedila sjajna prilika za goste. Dobro raspoloženi Milak je odigrao pas za Lauša, koji je šutirao, ali je lopta pogodila stativu gola Tomića te je rezultat ostao 0:1. U 27. minuti, Prusina je isprobao svoj udarac sa velike udaljenosti, ali je to bez problema odbranio golman Veleža i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Osman Hadžikić. Do kraja prvog poluvremena nije bilo velikih prilika.

Fudbaleri Veleža su u nastavku krenuli ofanzivno, a već u 51. minuti sjajnu priliku je imao Mlinarić, ali je njegov udarac glavom otišao pored gola. Samo tri minuta kasnije isti igrač je odbijenu loptu pospremio u mrežu domaćeg tima. Nakon dobre akcije Lohan je šutirao, Tomić odbranio, a Mlinarić prikucao za prednost od 0:2.

U nastavku je Široki imao loptu u svom posjedu, no bez prave prilike pred golom Rođenih. Pokušavali su dubokim loptama da proigraju svoj napadače, ali odbrana Veleža je dominirala u skok igri, te je mostarski tim je mirno priveo meč kraju i ostvario značajnu pobjedu. Konačan rezultat bio je 0:2.

Široki Brijeg – Velež 0:2 (Bagarić 9′ (ag.), Milnarić 53′)

Stadion Pecara. Glavni sudija: Njegomirović Aleksandar (Prnjavor).

ŠIROKI BRIJEG: T. A. Tomić, Kpan (Kolarić), Senić (Veučur), Musa, Iličić (F.Matić), Ćavar, Prušina (M.Matić), Pranjić, Bagarić, Stanić(Jelavić), Kožulj.

VELEŽ: Hadžikić, Mehremić, Oreč, Hrkač (N.Savić), Šturm, Lohan, Halilović, Vehabović (Mujan), Milak, Lauš (Jevtović), Mlinarić.

Rezultati i raspored 3. kola WWin lige BiH:

Subota:

Posušje – Sloga 1:1

Željezničar – Igman 3:1

Nedjelja:

Široki Brijeg – Velež 0:2

21:00 Borac – Sloboda

Ponedjeljak:

21:00 Sarajevo – GOŠK

Standings provided by Sofascore
Podijeli
Exit mobile version